Litt om å ha valp

 

Når man skaffer seg valp er det mye nytt og masse man må tenke på, jeg har derfor her noen tips som skal lette og gjøre opplevelsen med å få seg hund lettere!

La valpen få utforske det nye hjemmet i ro og fred den første dagen man tar den med hjem, legg gjerne noen små godbiter rundt om i huset!

Start med renslighets trening så tidlig som mulig, jo flinkere man er til å gå ut med valpen jo fortere går det!

- Tips: Hvis du tar halen mellom bena på valpen når den tisser stopper den automatisk slik at du kan bære den ut
- Følg med når den begynner å sirkulere rundt da må den gjerne på do, eller hvis den gjemmer seg

 Gyllen regel, valpen må på do når den har;
- Lekt
- Spist
- Sovet

Hjemme alene trening kan startes med at valpen er inne mens man går med søpla eller henter posten så gradvis øke med tid. Tips! Tenk på hvor lenge valpen klarer å holde seg med tanke på tiden den kan ligge hjemme alene!

Gi valpen ro når den spiser, de blir fort distrahert og glemmer lett hva de egentlig holder på med!

La alltid valpen sove i fred, den vil føle seg tryggere hvis den aldri blir forstyrrer når den har lagt seg til!

Valper biter i alt, det er deres måte og bli kjent med verden på.

Munnen til hunden er som en 3 årings hender, overalt den ikke får lov! Når hunden biter i ting som den ikke skal, bytt med en leke eller tyggeben o.l som er dens. Å husk det klør MASSE i tennene, sørg for at den har noe å bite på annet enn ting som ikke er lov. Finn annet å tilby den . La ikke valpen legge seg vaner som og bite i klær og på deg. Det blir en lei uvane jo eldre den blir. 

Det er å lurt å venne valpen fra start til å vise tenner børstes og gjevnlig klippe negler. Gjør den vandt med at du tar på hele den Det vill gjøre ting lettere videre i livet. Ved for eksempel vetrinær besøk